Italiensk sko designer død av corona

Italiensk sko designer død av corona

Den italienske sko designeren Sergio Rossi er død. Etter å ha blitt innlagt på sykehus for noen dager siden i Cesena, en by i Emilia-Romagna. Dette er en av regionene som er hardest rammet av coronavirus-pandemien.
Det rapporteres at det er stor sannsynelighet at han døde av sykdommen covid19, corona.

Det var Riccardo Sciutto som er ansatt som administrerende direktør i merkevaren som kunngjorde nyheten om designerens sin død fredag morgen. Han sier til motenettstedet Women’s Wear Daily: “Han var en mester, det var en stor glede å ha møtt ham. Han var vår åndelige guide og er i dag mer enn noen gang. «

De kjente skoene hans ble brukt av motedesignere som Azzedine Alaïa, Versace og Dolce & Gabbana i kolleksjonene deres, og bæres av kjendiser fra Lupita Nyong’o til Rihanna, og Paris Hilton til Laura Dern.
Ariana Grande har ofte vist seg med sine signatur plagg som korte, baggy hettegensere og høye hestehale-utseende med et par av den avdøde designeren Matrix lårhøye støvler.

Etter å ha lært håndverket skomakerarbeid fra faren, begynte Rossi å selge designene sine i butikker i Bologna i 1966, før han lanserte det sitt navn i 1968.
Blant designerens mest kjente skodesign var den ekstravagant stroppete, rundsålede Opanca-sandalen og den mer klassiske, skarpe tå og høyhælte Godiva-pumpen.
The guardian melder at i 1999 ble Sergio Rossi-merket solgt til Gucci Group, nå kjent som Kering som er et av verdens største luksuriøse motekonglomerater, før det ble solgt av Kering til det europeiske investeringshuset Investindustrial i 2015.

Sciutto sa at designeren “elsket kvinner og klarte å fange kvinnens feminitet på en helt unik måte. Han var aldri over-the-top og hadde alltid god smak. Han var aldri fornøyd med skoene før de var perfekte.
Sko var aldri ett tilbehør for ham. En gang fortalte han meg at han ønsket å lage den perfekte forlengelsen av et kvinne ben. 

 

Rossi donerte i forrige måned 100 000 euro til Sacco sykehus i Milano for å hjelpe i kampen mot koronavirus. 

Sergio Rossi ble 84 år.

rihanna

Rihanna iført strappy Sergio Rossi sandaler i 2017. Foto: Beretta / Sims / Rex / Shutterstock

Skroll til toppen